Onderzoek wijst uit dat kinderen hun intelligentie ontleden van hun moeder!

Redacteur 1 apr 2017 Pranks

Ben jij de moeder van een begaafd kind? Dan kun je jezelf een klopje op de schouder geven.

moeder

Nieuw onderzoek wijst erop dat de genen die te maken hebben met intelligentie zijn geërfd van de moeder – en niet van beide ouders, zoals eerder altijd werd gedacht.

Het proefschrift werd gedaan op het gebied van de psychologie, waarbij de onderzoekers hebben opgemerkt dat genen zich verschillend gedragen, afhankelijk van welke ouder ze worden doorgegeven – en aan de hand daarvan kan bepaald worden of ze actief zijn of niet.

“INTERESSANT GENOEG WERKT EEN DEEL VAN DE BETROKKEN GENEN ALLEEN ALS ZE VAN DE MOEDER KOMEN. WANNEER HET GEN WORDT GEËRFD VAN DE VADER ZIJN ZE UITGESCHAKELD. BLIJKBAAR ZIJN ANDERE GENEN DIE VOOR EEN ANDER DOEL BESTEMD ZIJN ALLEEN ALLEEN ACTIEF ALS ZE WORDEN OVERGEDRAGEN DOOR DE VADER,” ZEGT DE MAN VAN HET ONDERZOEK.

Het feit dat intelligentie een erfelijke component is, is reeds bekend – er is echter lang gedacht dat het gen geërfd wordt van beide ouders. Maar in de Psycholgy Spot wordt uitgelegd hoe verschillende onderzoeken allemaal hetzelfde bewijzen: dat er een grotere kans is dat kinderen intelligentie erven van hun moeder, omdat het intelligentie-gen zich in het X-chromosoom bevindt.

Ook blijkt dat ongeveer 40-60 procent van de intelligentie erfelijk is – en de rest wordt bepaald door de omgeving waarin het kind opgroeit, in hoeverre de hersenen wordt gestimuleerd en het persoonlijke karakter van het kind.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit dat kinderen hun intelligentie ontleden van hun moeder!
Sluiten