Onderzoek wijst uit dat meisjes met zeurende moeders succesvoller worden!

Redacteur 20 nov 2017 Pranks

“Hoor je me wel?! Doe je huiswerk. Vouw de was eens op. Waarom staat je tas in het midden van de vloer? Concentreer je op je huiswerk. Luister je? Je moet om 8 uur thuis zijn. Maak je bed nou eens op. Heb je je tanden gepoetst? Eet nou eens netjes. Je mag niet langer uitslapen dan tot 10 uur. Heb je je kamer al opgeruimd? Hang nou eens je jas op!”

Deze vragen zal ieder bekend voorkomen. Bij jou ook? Mooi. Ga er vooral mee door. En als je wekker morgen afgaat: gewoon weer opnieuw beginnen met je vragen. Hier is een vrij simpele verklaring voor namelijk.

Onderzoek heeft aangetoond dat zeurende moeders een grotere kans hebben op succesvolle dochters voor te brengen. Geen enkele reden om te stoppen met zeuren dus!

Onderzoekster Ericka Rascon-Ramirez van de Universiteit van Essex deed onderzoek naar moeder-dochter relaties en heeft aangetoond dat er succesvolle vrouwen vaak “zeurende” moeders hebben of hadden.

De studie analyseerde vragenlijsten van meer dan 15.000 schoolmeisjes van 13 en 14 jaar oud in de periode van 2004 tot 2010. Volgens het onderzoek bleek dat de meerderheid van degenen die een hbo opleiding of universiteitsopleiding gingen volgen een moeder had, die door de meisjes zelf als ‘vervelend’ of ‘zeurderig’ werden ervaren.

Deze meiden hadden een hogere kans op hoger onderwijs, een carrière en een hoger loon. TAG dus alle zeurende moeders om ze op deze manier te bedanken voor hun harde inzet!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit dat meisjes met zeurende moeders succesvoller worden!
Sluiten