Nieuws 20 aug 2018 Redacteur

Onderzoek wijst uit: mensen die knoeien zijn veel gezonder!

Kan jij ook niet eten zonder te knoeien? Gooi jij meer eten op je kleren dan in je mond? Goed nieuws: mensen die vaak morsen of hun drinken omgooien zijn gezonder. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Swansea.

Knoeien is gezond!

Ze hebben namelijk veel minder overgewicht en niet eens omdat de helft van je eten op de grond in plaats van je in je mond valt! Daarbij zijn mensen die knoeien avontuurlijker en hebben ze een gevarieerder eetpatroon – en dat is heel gezond! Volgens professor Ann Brown is het belangrijk dat kinderen, onder wie de test uiteraard is uitgevoerd, zichzelf voeden en niet de ouders constant: “Laat ze zo weinig eten als ze willen, ze hongeren zichzelf echt niet uit.” Daarnaast durft deze groep kinderen meer verschillende dingen te proberen waardoor ze avontuurlijker zijn en meer lusten.

Deze resultaten gelden uiteraard ook voor volwassenen, dus laat het iedereen weten als je een knoeier bent! Mocht er toch iemand zijn die je belachelijk maakt omdat je een knoeier bent… zeg ze dan gewoon dat je een avontuurlijke eter bent!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: mensen die knoeien zijn veel gezonder!
Sluiten