Pranks 5 apr 2018 Redacteur

Onderzoek zegt dat mannen meer om honden geven dan anderen

Ben jij dolgelukkig als je thuiskomt en je vertrouwde viervoeter springt op je om je gedag te zeggen? En ben je dan misschien wel blijer om je hond te zien, dan je lieftallige vriend of vriendin. Dat is volkomen logisch, want nieuw onderzoek toont aan dat we meer geven om honden dan om mensen.

Hoe zijn de onderzoekers tot deze conclusie gekomen? De deelnemers van het onderzoek moesten nieuwsberichten lezen van mishandelde kinderen, volwassenen en honden. En wat blijkt, we hebben veel meer medelijden hebben met honden dan met mensen. Er moet wel bij gezegd worden dat leeftijd (in het nieuwsbericht) uitmaakt als het gaat om medelijden. Maar hoe komt het dat mensen meer medelijden hebben met honden dan hun eigen ras? Mensen zien honden als iets dat deel is van de familie. Onderzoekers zeggen dat mensen honden zien als hun baby, en niet persé als een dier.

Overigens toonden vrouwen meer empathie dan mannen in dit onderzoek.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Onderzoek zegt dat mannen meer om honden geven dan anderen
Sluiten