Pranks 23 feb 2018 Redacteur

Onderzoek zegt dat neus pulken echt gezond is, maar je moet de boogers wel opeten…

Plukken van je neus wordt over de hele wereld gezien als een grove gewoonte, maar dat betekent niet dat het zeldzaam is.

In een enquête geeft 96% van de tieners toe regelmatig naar goud te zoeken, terwijl een verrassende 90% van de volwassenen zegt dat ze het ook doen.

In feite ruimt de gemiddelde persoon vier keer per dag de zolder op, zelfs als ze in de 10% zitten die het niet toegeeft.

Maar dat is misschien geen slechte zaak. Hoewel het zeker slechte tafelmanieren zijn om je neus voor vrienden en familie te pulken, zegt onderzoek dat er gezondheidsvoordelen zijn voor het graven van boogies.

Het enige nadeel is dat je moet eten wat je vindt om die gezondheidsvoordelen te krijgen.

Het is vies, maar waar, volgens biochemicus Scott Napper. Hij zegt dat mensen misschien geëvolueerd zijn om hun boogers op te eten, omdat de kleine klompjes zo goed voor ons zijn.

“Ik heb twee prachtige dochters en ze brengen ongelooflijk veel tijd met hun vingers door hun neus”, vertelde hij de CBC.

“En zonder falen, gaat het achteraf hun mond in.”

Het belangrijkste idee achter het plukken en eten van je eigen lokaal gekweekte boogers is dat ze je immuunsysteem een ​​boost geven.

“In termen van het immuunsysteem is de neus een filter waarin heel wat bacteriën worden verzameld”, legt longspecialist Dr. Friedrich Bischinger uit, en wanneer dit mengsel in de darmen aankomt, werkt het net als een medicijn. ”

Studies zeggen dat sommige van de bacteriën in je slijm, speekselmucines genaamd, je lichaam helpen tandholtes te bestrijden.

Ander onderzoek suggereert dat het eten van je snot kan beschermen tegen aandoeningen zoals luchtweginfecties en maagzweren.

Voor de goede orde: de medische gemeenschap is nog steeds verdeeld over de voordelen van boogers. Sommige artsen zeggen dat we al genoeg slijm inslikken, dus er is geen reden om te snoepen op neusgoud.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Onderzoek zegt dat neus pulken echt gezond is, maar je moet de boogers wel opeten…
Sluiten