Onderzoek zegt dat vrouwen slechter slapen dan mannen…

Redacteur 18 jan 2018 Pranks

Uit onderzoek bleek onder andere dat het helemaal niet zo gek is dat je niet altijd met volle bak energie de dag begint wanneer je wekker je net heeft wakkergeschud terwijl je wel 7-9 uur hebt geslapen. Terwijl mannen later naar bed kunnen gaan en nergens last van lijken te hebben. Hier komt de verlossende verklaring: vrouwen slapen over het algemeen iets langer dan mannen, maar slapen tegelijkertijd een stuk slechter.

Vrouwen vallen gemiddeld een stuk moeilijker in slaap dan mannen (een kwart van de vrouwen tegenover 20 procent van de mannen) en hebben moeite met doorslapen. Ook blijkt dat vrouwen een stuk meer medicatie gebruiken om de nachtrust zo goed mogelijk te laten verlopen en liet het onderzoek zien dat 21 procent van de Nederlanders te vroeg wakker wordt, waarvan het grootste deel wederom bestaat uit vrouwen.

Een directe oorzaak of oplossing wordt niet gegeven, maar met dit onderzoek hopen slaapexperts dat deze inzichten ertoe leiden dat de zorg voor mensen met slaapproblemen wordt verbeterd.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Onderzoek zegt dat vrouwen slechter slapen dan mannen…
Sluiten