Pranks 15 jan 2018 Redacteur

Onderzoekers ontdekken dat hoe knapper je bent, hoe korter je relaties duren

Aantrekkelijke mensen hebben kortere relaties en scheiden sneller. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van een team Harvard-psychologen. Een groep psychologen onder leiding van Christine Ma-Kellams, sociaal psycholoog aan Harvard University in Californië, onderzocht wat de invloed van fysieke aantrekkelijkheid op relaties is. Om te zien of er een verband was, deed het team een aantal onderzoeken.

Bij het eerste experiment verdiepten twee vrouwelijke programmeurs zich in oude jaarboekfoto’s van middelbare scholen uit de jaren ’70 en ’80. Ze beoordeelden de mannen op de aantrekkelijkheid van hun gezicht. Daarna stelden de onderzoekers hun huidige burgerlijke staat vast. Ze constateerden dat degenen die waren gescheiden gemiddeld knapper werden gevonden dan getrouwde mannen.

Een ander experiment gaf vergelijkbare resultaten. Dezelfde programmeurs onderzochten de aantrekkelijkste beroemdheden volgens IMDb en Forbes. Daarna werd gekeken naar hun liefdesleven. De wetenschappers stelden vast dat de meest succesvolle acteurs en beroemdheden over het algemeen kortere huwelijken hebben.

Ook werden er nog twee andere experimenten gedaan waaruit bleek dat personen die zich aantrekkelijk voelden en een vaste relatie hadden, sneller geneigd waren om naar anderen te kijken. Dit was niet het geval bij personen die zichzelf als onaantrekkelijk beschreven. Zij kijken naarmate de relatie vordert gemiddeld steeds minder naar anderen, terwijl dat bij aantrekkelijke personen juist andersom is.

Het is al langer bekend dat mensen die er goed uitzien meer aandacht krijgen op school en werk en zelfs meer geld lijken te verdienen dan minder aantrekkelijke collega’s, maar volgens Ma-Kellems en haar team zit er dus zeker ook een keerzijde aan mooi zijn. Knappe mensen voelen zich sneller aangetrokken tot anderen en zijn vaker geneigd om vreemd te gaan. Daarom hebben ze kortere relaties en is de kans op een scheiding groter.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Onderzoekers ontdekken dat hoe knapper je bent, hoe korter je relaties duren
Sluiten