Pranks 7 aug 2017 Redacteur

Ongelooflijk! Onze Oranje leeuwinnen zijn Europees Kampioen!

Onze Oranje leeuwinnen zijn Europees kampioen! De heldinnen veroverden dit toernooi al Nederland en hebben nu ook Europa veroverd. Denemarken werd met 4-2 verslagen in een kolkende Grolsch Veste. De finale tussen de Oranje en Denemarken was al bij voorbaat historisch. Voor onze dames natuurlijk omdat het hun eerste eindstrijd ooit was, maar ook omdat er na 22 jaar eindelijk een andere Europese kampioen zou worden gekroond dan Duitsland dat het toernooi zes keer op rij won.

In een volgepakte Grolsch Veste begon Nederland zenuwachtig aan de wedstrijd. De Deense meiden controleerden de wedstrijd in de beginfase en kwamen al snel op voorsprong in de zesde minuut toen de Zwitserse scheidsrechter Esther Staubli wel erg makkelijk naar de stip wees na een duel tussen Van Es en Sanne Troelsgaard: de Deense spits Nadia Nadim benutte het buitenkansje en zette de Denen op voorsprong.

Het aanwezige publiek viel even stil, op de Deense fans na, maar de Oranje Leeuwinnen herpakten zich wonderbaarlijk goed en waren vooral via de snelle Shanice van de Sanden aan de rechterkant gevaarlijk. Drie minuten later leidde dit al tot de gelijkmaker toen Van de Sanden spits Vivianne Miedema bereikte. De nieuwe aanvalsleider van Arsenal schoot de bal achter de Deense goalie Stina Lykke Petersen.

Het werd de toon voor een zinderende finale vol met zenuwen, wilskracht, foutjes en fraaie staaltjes voetbaln. In niets leek de finale op de eerdere groepswedstrijd tussen de twee landen toen Nederland in de eerste helft beter was en Denemarken in de tweede, maar Oranje met 1-0 won.

Na de pauze sloeg Oranje definitief toe: 3-2, 4-2. Vier goals in de finale. Winnaar. Vandaag vaart de boot met de kampioenen door de grachten in Utrecht.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Ongelooflijk! Onze Oranje leeuwinnen zijn Europees Kampioen!
Sluiten