Pranks 4 aug 2017 Redacteur

Onze Oranjevrouwen bereiken voor het eerst in de geschiedenis de EK-finale!

voetbal1

Er is geschiedenis geschreven! Onze Oranjevrouwen hebben voor het eerst in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal de finale van een eindtoernooi gehaald. Nederland was in de halve eindstrijd in Enschede met 3-0 te sterk voor Engeland.

Engeland werd teruggedrongen en na twintig minuten leidde dit tot de openingstreffer. Jackie Groenen legde een voorzet bij de tweede paal, waar Vivianne Miedema op heerlijke wijze tegendraads binnen kopte. Voor de spits was dit haar tweede goal op het huidige EK.

voetbal4

In de finale speelt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zondag tegen Denemarken, dat eerder op donderdag na strafschoppen afrekende met Oostenrijk (3-0).

In de poulefase speelden Denemarken en Nederland ook al tegen elkaar. Die wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door Oranje, dat van geluk mocht spreken dat Denemarken in de tweede helft enkele grote kansen liet liggen.

voetbal2

Oranje versloeg de afgelopen weken in eigen land achtereenvolgens Noorwegen, Denemarken, België, Zweden en vandaag dus Engeland op weg naar de eindstrijd.

Nooit eerder behaalde Nederland een finale van een eindtoernooi. De voorgaande beste prestatie was een plek in de halve finale van het EK in 2009. De finale van het EK wordt komende zondag in de Grolsch Veste gespeeld. De aftrap is om 17.00 uur.

voetbal3

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Onze Oranjevrouwen bereiken voor het eerst in de geschiedenis de EK-finale!
Sluiten