Pranks 27 okt 2017 Redacteur

Ook honden blijken ‘s nachts wakker te liggen van al hun zorgen

hond2

Je ligt ‘s nachts vast weleens wakker, met je ogen open, piekerend over die beschamende opmerkingen. Blijkbaar zijn wij mensen niet de enigen die daar last van hebben. Het blijkt dat honden ook wakker liggen van al hun zorgen.

Nieuw Hongaars onderzoek toont aan dat het slaappatroon van honden verstoord wordt als ze gestrest zijn. Ja, dames en heren, jullie geliefde honden hebben stress, kunnen niet slapen en er is niets wat jij daaraan kunt doen.

hond3

Tijdens het onderzoek werd het slaappatroon van honden bekeken, die voordat ze gingen slapen werden blootgesteld aan positieve of negatieve emotionele ervaringen. Ze werden bijvoorbeeld liefdevol geaaid door hun baasje of benaderd door een intimiderende vreemdeling.

De resultaten tonen aan dat de honden dieper en consistenter sliepen als ze waren blootgesteld aan een positieve ervaring. Honden die een stressvolle ervaring hadden voordat ze gingen slapen, werden gemakkelijker wakker, bleven in hun remslaap en hadden over het algemeen gewoon een slechte nacht.

hond4

Aan de andere kant vielen honden over het algemeen sneller in slaap als ze negatieve ervaringen hadden meegemaakt. Volgens onderzoekers komt dat overeen met menselijk gedrag: hoe vaak wil je jezelf niet even uitzetten na een vreselijke dag, en vroeg in bed duiken?

Dus ja… Eerst kwamen we erachter dat honden helemaal niet van knuffelen houden, toen mochten we niet meer naast ze in bed slapen en nu liggen ze ‘s nachts gestrest wakker. Shit…

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Ook honden blijken ‘s nachts wakker te liggen van al hun zorgen
Sluiten