Pranks 22 jan 2018 Redacteur

Ook studie laat zien hoe ongelooflijk slecht energiedrankjes voor jongeren zijn

Iedereen heeft een energiedrank uitgeprobeerd, of het nu laat in de avond is om een ​​essay te schrijven of om jezelf op te peppen tijdens een avondje stappen. Nu is uit een nieuwe studie gebleken dat het dichtslaan van blikken van Monster of Red Bull gevaarlijker kan zijn dan we dachten.

Meer dan de helft van de jongeren die ooit een energiedrank hebben gehad, heeft als gevolg daarvan negatieve bijwerkingen gehad, ondanks minder dan de geadviseerde een of twee per dag te consumeren, heeft een Canadese studie gevonden.

55% van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar oud ondervroeg gemelde aandoeningen, waaronder braken, pijn op de borst en zelfs aanvallen na het nuttigen van de drankjes, aldus onderzoekers van de University of Waterloo in Ontario.

De drankjes hebben een bekend cafeïnegehalte en onderzoekers denken dat het drinken van alcohol of tijdens het sporten ze nog gevaarlijker kan maken. Het risico om ze te drinken is zo groot dat de onderzoekers hebben opgeroepen om ze te verbannen voor verkoop aan jonge kinderen. Cripes.

Professor David Hammond, hoofdauteur van de studie, zei: “De meeste risicobeoordelingen tot nu toe hebben koffie gebruikt als een referentie voor het schatten van de gezondheidseffecten van energiedranken, maar het is duidelijk dat deze producten een groter gezondheidsrisico vormen.

“De gezondheidseffecten van energie [drankjes] kunnen te wijten zijn aan verschillende ingrediënten dan koffie, of de manier waarop ze worden geconsumeerd, inclusief met alcohol of tijdens lichamelijke activiteit.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Ook studie laat zien hoe ongelooflijk slecht energiedrankjes voor jongeren zijn
Sluiten