Pranks 4 dec 2016 Mark

Opa die in elkaar werd geslagen door politie in coffeeshop dacht dat hij dood ging

Een man genaamd Piet Visser uit Den Haag kon het nog steeds niet geloven. Vijf politieagenten beukten hem als een gek op hem in, omdat hij zijn identiteitsbewijs niet kon tonen. ’Ik dacht dat ik doodging’, aldus de 72-jarige man uit Den Haag.

Een camera van een winkel waar Piet de boekhouding doet, legde vast hoe vijf agenten het pand binnenstormen en hem zwaar mishandelden. Ook werd er pepperspray gebruikt tegen de 72-jarige man. Van de wet mogen politiemensen dit middel niet gebruiken bij mensen van 65 jaar en ouder.

opa

Naar eigen zeggen wilde Piet in de winkel een jaaropgaaf afgeven en had zijn auto half op de stoep gezet. Een motoragent die hem erop aansprak, wilde het rijbewijs van de boekhouder zien. Helaas had ik die had ik niet bij mij, zegt Piet. De agent stond erop dat de Hagenaar mee ging naar het bureau.”Mijn vrouw heeft een herseninfarct gehad en is diabetespatiënt. Ik zou niet goed voor haar kunnen zorgen als ik mee zou gaan.” Daarop gebruikte de agent pepperspray. Piet besloot uit zelfbescherming terug naar de winkel te rennen. Vijf agenten stormden hierop de zaak binnen om de Hagenaar te overmeesteren. Later kwamen daar meer agenten bij en sloegen hem gezamenlijk totdat hij niet meer kon lopen. Hij heeft er flinke letselschade aan overgehouden.

Een week geleden werd ook al een Marokkaanse man op buitenproportionele wijze geboeid en aangehouden door agenten. Op amateurbeelden was te zien dat de man, die geen verzet toonde, geboeid en afgevoerd werd door meerdere politieagenten. Deze man was 84-jarige man en kon ook geen legitimatie tonen.

heeft aangifte gedaan tegen vijf Haagse politieagenten, die hem enige tijd geleden in het gezicht zouden hebben gebeukt en hard tegen de grond hebben gewerkt, omdat hij zijn identiteitsbewijs niet kon tonen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Opa die in elkaar werd geslagen door politie in coffeeshop dacht dat hij dood ging
Sluiten