Pranks 19 apr 2018 Redacteur

Opgewonden zijn als je ziek bent is teken van je lichaam dat je terugvecht

Helaas is er niet heel veel medisch onderzoek naar dit specifieke onderwerp, maar psycholoog Dr. Shawn Smith heeft wat gegraven en hij vond een interessant onderzoekspaper uit 1995.

Wanneer je ziek wordt, begint je immuunsysteem en stuurt een heleboel dingen naar het gebied om je weer aan de praat te krijgen.

Een van die dingen omvat macrofagen, wat een soort witte bloedcellen is, die cellulaire brokstukken, vreemde substanties, microben, kankercellen en al het andere dat niet het type eiwitten bevat dat specifiek is voor gezonde lichaamscellen op zijn oppervlakte’.

Terwijl de macrofagen ingrijpen, geven ze cytokines vrij, wat kleine eiwitten zijn die cellen helpen met elkaar te communiceren. Nog steeds bij me?

Een van die cytokinen wordt interleukine-1 genoemd, waarvan is aangetoond dat het de seksuele eetlust voor vrouwelijke ratten vermindert. Aan de andere kant had dat specifieke eiwit geen effect wanneer het werd geïnjecteerd in mannelijke ratten. Maar toen hogere doses interleukine-1 werden toegediend, ging de geilheid van de mannelijke rat door het dak.

Dus je verlangen om seks te hebben terwijl je ziek bent, kan een gevolg zijn van je immuunsysteem dat een aantal van die eiwitten vrijgeeft, omdat het je extra hard probeert te maken…

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Opgewonden zijn als je ziek bent is teken van je lichaam dat je terugvecht
Sluiten