Ouderen die vaker buiten komen leven langer dan binnenzitters

Redacteur 1 jan 2018 Pranks

Onderzoekers in Israël hebben ontdekt dat het verlaten van het huis volgens Yahoo “kan bijdragen aan een langer leven” voor ouderen.

De bevindingen: De studie richtte zich op 3 755 mensen van 70, 78, 85 en 90, per Yahoo. Het bleek dat degenen die vaak het huis verlieten (zes of zeven dagen per week) een hogere kans hadden om te leven “naar de volgende leeftijdsgroep.” De resultaten bleven hetzelfde wanneer onderzoekers verantwoordelijk waren voor “medische of mobiliteitsproblemen”. Dr. Jeremy Jacobs van Hadassah-Hebrew University Medical Center, de hoofdauteur van de studie, vertelde Yahoo dat het vinden “vrij opwindend was.Er is iets aan de interactie met de buitenwereld dat helpt.”

Wat nu? Onderzoekers zijn op zoek naar manieren om oudere volwassenen aan te moedigen hun woning te verlaten, meldt Yahoo. Dawn Mackey van de Simon Fraser University in Vancouver, Canada, vertelde Yahoo dat “het verlaten van huis” een belangrijke manier is om mobiliteit en sociale betrokkenheid te behouden en eenzaamheid te voorkomen.
Nog een ding: de studie wees uit dat de cohort die het huis het minst had gelaten, lageropgeleide mannen waren met hogere aantallen zaken als eenzaamheid, financiële problemen, blaas- en darmproblemen, en meer.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Ouderen die vaker buiten komen leven langer dan binnenzitters
Sluiten