Images 31 dec 2016 Mark

Ouders zetten kinderen vaak buiten in hun pyjama, zelfs als het vriest!

Dat in België een kind van zes bijna dood ging omdat hij voor straf op een balkon is gezet, is wel heel erg extreem. “Maar dit gebeurt ook vaak in Nederland en elders op de wereld”, vertelde Richard Bakker van de kinderbescherming. “Het is onvoorstelbaar wat ouders tegen hen eigen kinderen doen.”

“Het is hier wel heel erg uit de hand gelopen”, voegt Richard eraan toe. “Helaas kennen we in Nederland ook situaties waarin kinderen voor straf in de winter buiten worden gezet in pyjama.”

In Nederland wordt veel aan preventie gedaan om kindermishandeling te voorkomen, zegt Bakker. Er geldt een meldcode kindermishandeling, die professionals helpt goed te reageren bij signalen van mishandeling. Denk daarbij aan blauwe plekken, of ondervoeding.

Leraren, huisartsen, medewerkers van de kinderopvang en anderen die met kinderen werken, worden gestimuleerd om aan de bel te trekken als ze denken dat een kind wordt mishandeld.

Wij vinden het abnormaal dat kinderen zo hard gestraft worden. Er waren tijden dat we ergens in een hoekje moesten staan als we straf kregen, maar je kind in zijn pyjama naar buiten jagen? KRANKZINNIG!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Ouders zetten kinderen vaak buiten in hun pyjama, zelfs als het vriest!
Sluiten