Images 9 okt 2016 Marjolein

Overvaller probeert 85-jarige man te beroven, blijkt de man een oud-bokser te zijn

Mensen worden nog steeds beroofd op straat. Met name wat oudere mensen zijn vaak het doelwit, omdat ze een makkelijke prooi zijn. Althans, dat denken overvallers. De 85-jarige Enrie Hanratty laat zich niet zomaar beroven – en heeft nog steeds de nodige skills in huis.

Daniel Rose (de overvaller in kwestie) kreeg dan ook meer dan waar hij op had gerekend, toen hij Ernie van 20 pond wilde beroven. Ernie Hanratty is namelijk een oud-amateurbokser en weet maar al te goed van zich af te slaan.

prankster-robbery-2

“Ik weet vanaf kinds af aan al voor mezelf op te komen en niemand viel me daarom ook lastig. Ik bokste bij de Stanley Boys Club en was zeker geen slechte vechter, maar ik voetbal was meer mijn sport dus bleef het maar bij drie gevechten.”

Ernie kwam net uit de winkel waar hij altijd z’n krantje haalt toen Rose hem beetpak en eiste om geld. Ernie pakte Rose bij z’n polsen en antwoordde: “je gaat verdomme nu weg, en je krijgt zeker geen geld van me!” Nadat de mannen wat handgemeen struikelde Ernie, wat Rose de gelegenheid gaf om te ontsnappen. Helaas voor Ernie nam Rose zijn krantjes mee.

prankster-robbery-3

Rose zit nu voor 2,5 jaar vast in de gevangenis, maar kan zich niks herinneren van de gebeurtenis. Hij scheen onder invloed van drank en drugs te zijn op het moment van de roof. Wat Ernie betreft zit Rose meer dan terecht vast en zei daarnaast: “als ik wat jaartjes jonger was geweest, lag hij in een seconde met z’n kop op de grond!” #ikzetmijngeldopernie

Reageer op artikel:
Overvaller probeert 85-jarige man te beroven, blijkt de man een oud-bokser te zijn
Sluiten