Nieuws 19 sep 2018 HFMN

15 fantastische pizzafeitjes om Pepperoni Pizza Day te vieren

De mooiste dag van het jaar is aangebroken. Vandaag is het namelijk Pepperoni Pizza Day en dat gaan we vieren met een shitload aan prachtige pizzafeitjes!

15 pizzafeitjes voor Pepperoni Pizza Day

Pizza is fantastisch! Zeker in combinatie met een biertje kunnen we deze maaltijd meer dan waarderen. Niet gek dus dat we dolgelukkig zijn met het feit dat het vandaag Pepperoni Pizza Day is. Onbijt, lunch en diner kunnen gevuld worden met dit prachtige gerecht. En om jou daar helemaal in mee te slepen hebben we 15 feitjes voor je op een rij gezet. Eetse!

#1 Eeuwenoud

Het woord “Pizza” bestaat al meer dan duizend jaar. De naam kwam voor het eerst voorbij in een Latijnse tekst welke in 997 in het zuiden van Italië geschreven werd.

#2 Elke dag weer

In 1835 ontdekte schrijver Alexandre Dumas dat arme Napolitanen maar twee dingen aten. De hele zomer werd er enkel watermeloen gegeten en in de wintermaanden stond er alleen pizza op het menu. Elke fokking dag.

#3 De eerste in Amerika

In Amerika wordt het gerecht op elke hoek wel verkocht. Maar de allereerste Amerikaanse toko was Lombardi’s uit New York. Sinds 1905 verkoopt de supermarkt het gerecht.

#4 Margherita van Savoy

De Margherita pizza is vernoemd naar Margherita van Savoy, gemalin van Italië tussen 1878 en 1900. In 1889 vroeg deze dame de eerste bezorging ooit aan. Al denken we niet dat ze op de scooter zijn gekomen.

#5 Gekke mensen

15% van de pizzavreters eten het liever koud dan warm. Ach, ze kunnen er zelf ook niks aan doen.

Tobias Funke Space GIF - Find & Share on GIPHY

#6 Per vliegtuig

Er is een restaurant op Alaska die aan pizza bezorgingen doet. Echter is de scooter iets te gevaarlijk, dus handelen ze de bestellingen af per vliegtuig.

#7 In de ruimte

NASA is bezig met het maken van 3D geprinte pizza’s. Deze kunnen astronauten dan eten wanneer ze in de ruimte zitten.

#8 Bitcoins!

In 2010 betaalde een man twee pizza’s met 10.000 bitcoins. Inmiddels hebben deze bitcoins een waarde van maar liefst 10 miljoen dollar. 10 MILJOEN DOLLAR!

#9 De duurste ooit!

De Louis XIII is de duurste pizza ooit gemaakt. Hij is te halen bij Renato Viola in Salerno (Italië) en kost je 12.000 euro! De reden? De ingrediënten zijn kapot duur en het duurt 72 uur om hem te maken.

#10 Grootste ooit

De grootste pizza ooit gemaakt is “Ottavia” en kwam uit de handen van Dovilio Nardi, Andrea Mannocchi, Marco Nardi, Matteo Nardi en Matteo Giannotte. Hij was maar liefst 1261,64 vierkante meter groot.

New Girl Pizza GIF - Find & Share on GIPHY

#11 Pizza Hut de ruimte in

Pizza Hut is het eerste pizzarestaurant dat in de ruimte bezorgde. Deze was voor astronaut Yuri Usachov die zich in het International Space Station bevondt. De pizza was voorzien van een flinke dosis kruiden en een dikke lading salami!

#12 Vrouwen bestellen groenten

Vrouwen bestellen 50% meer groenten toppings dan mannen.

#13 Dunne korst!

Wereldwijd gezien geeft 61% van de pizzaliefhebbers de voorkeur aan een dunne korst. Opbokken met die dikke bodems!

#14 Eerste pizzeria

Lombardi’s uit New York was de eerste pizza toko in Amerika, maar de eerste toko wereldwijd opende rond 1800. Ten minste, zover we onderzoekers hebben kunnen vinden dan. Het ging om Antica Pizzeria uit Naples.

#15 In de frituur?

In Schotland is nadenken een lastig gegeven, want daar komende de populairste pizza’s uit de frituur.

Happy Pizza GIF - Find & Share on GIPHY

Genoten van dit artikel? Dan ga je het volgende verhaal ook wel waarderen!

Reageer op artikel:
15 fantastische pizzafeitjes om Pepperoni Pizza Day te vieren
Sluiten