Pranks 4 mrt 2018 Redacteur

Plus-supermarkt in Winterswijk kookt maaltijden met ingrediënten die over datum dreigen te gaan

Voor een miljard euro gaat er per jaar de afvalcontainer in bij supermarkten. De Plus-supermarkt in Winterswijk heeft een oplossing: een kok die met ingrediënten die over datum dreigen te gaan.

Deze verse meeneemmaaltijden worden in de supermarkt bereid en zijn voor schappelijke prijzen, zo’n 4,50 euro, mee te nemen. Tegenover het Algemeen Dagblad zegt een kok: “Bami maak ik altijd, dat is de hardloper. En als ik vlees heb, maak ik er saté bij. Maar in principe is het voor iedereen een verrassing wat er ligt, want ik moet creatief zijn met wat ik uit de winkel kan gebruiken.”

“Voor zeker 3 ton aan euro’s gooiden we in de afvalcontainer ieder jaar”, vertelt bedrijfsleider Erwin Arentsen. “Een zak chips of een pak rijst is niet bedorven als de datum voorbij is, maar we mogen het niet meer verkopen.” En aangezien blijkbaar niet alles naar de Voedselbank mag, is dit een heel duurzame oplossing. Goed initiatief toch!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Plus-supermarkt in Winterswijk kookt maaltijden met ingrediënten die over datum dreigen te gaan
Sluiten