Politie: Fietsend zonder licht? Als je donorregistratie maar in orde is!

Redacteur 4 nov 2017 Pranks

Politie Alphen aan den Rijn: ,,Aan alle fietsers die in het donker zonder licht fietsen: Zorg dat uw donorregistratie in orde is, u redt er levens mee!”

“Het is op het randje, maar niet erover. We zochten een schokeffect en dat is gezien de reacties wel gelukt.” Dit zegt de Alphense politiechef John Nieumeijer over de harde boodschap die vandaag op Facebook verscheen over het belang van goede fietsverlichting.

Dat bleek ook uit de reacties op sociale media. Sommigen vonden de tekst ongepast. Maar er waren ook uitgesproken voorstanders, zoals Joyce Timmer. Hoe harder de boodschap wordt neergezet, hoe beter, vindt de Alphense. “Je merkt nu dat er discussie ontstaat. Ik hoop dat vooral jongeren erover gaan nadenken. Ik kom ze in mijn auto regelmatig tegen, zonder licht en met donkere kleren aan op hun fiets. Liefst rijden ze ook nog tegen de richting in over een rotonde. Dat heeft al bijna enkele keren een aanrijding opgeleverd. Je ziet ze nog net door het licht van hun mobiele telefoon. Mijn dochter van 10 jaar mag echt niet zonder licht naar school.”

Zonder woorden…

Geplaatst door Politie Alphen aan den Rijn op vrijdag 3 november 2017

Zie ik jou? Zie jij mij?Vandaag op de fiets naar school of werk? Let op: het is weer eerder donker. Maak je zichtbaar…

Geplaatst door Politie Alphen aan den Rijn op donderdag 2 november 2017

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Politie: Fietsend zonder licht? Als je donorregistratie maar in orde is!
Sluiten