Images 27 aug 2016 Mark

Poolse olympiër veilt zijn zilveren medaille voor kleuter met oogkanker

zilver1

De Poolse discuswerper Piotr Malachowski heeft de hele olympische wereld op z’n kop gezet met deze hartverwarmende, onbaatzuchtige actie: het doneren van zijn splinternieuwe zilveren medaille voor een 3-jarige kleuter die tegen kanker vecht.

zilver2

De 33-jarige Malachowski gooide 67,55 m in de olympische finale, waarmee hij zilveren bemachtigde – slechts 82 cm achter de Duitse Christoph Harting, die goud won.

De meeste olympiërs zouden hun verdiende plak van succes voor eeuwig bewaren, maar Malachowski dus niet. Hij organiseert liever een veiling om geld op te halen voor Olek Szymanski, die momenteel tegen retinoblastoma vecht – een vorm van oogkanker die vaker bij kinderen voorkomt.

Met de veiling van de zilveren plak is er genoeg geld opgehaald om het kind naar New York te vliegen, waar hij de behandeling voor deze ziekte een stuk efficiënter en veiliger is. Wat ons betreft, verdient Malachowski voor deze actie een gouden medaille – die hij wederom kan veilen!

zilver3

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Poolse olympiër veilt zijn zilveren medaille voor kleuter met oogkanker
Sluiten