Pranks 4 jun 2017 Redacteur

Postbode ziet uitgehongerde hond vastgebonden aan boom en leert de eigenaar ervan een lesje!

We kunnen het in onze wildste verbeelding niet voorstellen, wat er in het hoofd van de mensen omgaat die dieren misbruiken, slaan of aan hun lot overlaten.

Maar terwijl het kan lijken alsof de dieren bijna dagelijks mishandeld worden door wrede mensen, zijn er gelukkig meer goedhartige mensen in de wereld dan kwaadaardige. En de goedhartigen weigeren gelukkig om lijdzaam toe te zien als ze zo’n dieren zien.

Eén van deze goedhartige mensen is de postbode Dan Targonsk. Hij begon zijn werkdag als normaal, maar op zijn gebruikelijke route merkte hij iets op dat hij gewoon niet kon negeren.

Hij botste op een vuile en uitgehongerde hond die helemaal alleen zat op de stoep, vastgebonden aan een boom, zonder voedsel of water.

Dan wist meteen dat er iets niet klopte, en kon het niet over zijn hart krijgen om de arme hond te verlaten.

Daarom koos hij voor de juiste optie.

Hij haastte zich naar wat eten en water om de uitgehongerde hond te helpen, waarna hij een lokale dierenorganisatie contacteerde in Philadelphia ‘Adopteer een Boxer Rescue’. Dan wachtte trouw bij de hond, tot medewerkers van de organisatie kwamen kijken. Hij weigerde de hond te verlaten.

Het personeel van de organisatie kwam snel, waarna ze hem de naam Kuperus gaven.

Toen deze vervolgens naar de dierenarts reden met de hond, ontdekten ze dat ze een grote hoofdwonde had die ofwel werd veroorzaakt door een kogel of een mes. Daarnaast stelden ze vast dat Kuperus haar kaak had gebroken, en moesten ze meerdere tanden verwijderen.

Hoewel Kuperus door deze verschrikkelijke dingen moest gaan, toonde ze aan haar redders dat er achter haar stoere façade een lieve, charmante en liefdevolle hond schuilde.

“Ik kan niet begrijpen dat ze enkel wat aandacht vraagt van mensen”, zegt Dawn Karam, oprichter van Adopteer een Boxer Rescue. “Ze wilde alleen maar wat liefde, hoewel sommige verschrikkelijke mensen haar gewoon laten sterven. Ongelooflijk.”

Na afloop van de behandeling in de dierenkliniek, werd ze geplaatst in een pleeggezin waar ze kon herstellen.

Hoewel de werknemers van de organisatie hard gewerkt hadden om de vorige eigenaars van Kuperus voor de rechter te dagen, zijn ze nog niet geïdentificeerd. Maar in juli 2013, had Kuperus een nieuwe en liefdevolle familie.

Hier kreeg ze het leven dat alle honden verdienen, en postbode Dan komt van tijd tot tijd eens op bezoek.

Kuperus werd vervolgens gebruikt in een boodschap om dierenleed tegen te gaan.

Dit verhaal kan hopelijk meer mensen doen inzien dat we moeten vechten tegen dierenleed. Misschien is nu ook deze belangrijke boodschap voor de vorige eigenaars van Kuperus duidelijk!

We zijn zo blij dat de postbode koos om iets te doen, hij verdient geprezen te worden.

Reageer op artikel:
Postbode ziet uitgehongerde hond vastgebonden aan boom en leert de eigenaar ervan een lesje!
Sluiten