Prik in de testikels nieuwe mannelijke anticonceptiemiddel

Mark 7 sep 2015 Images

Een vasectomie is ongeveer de enige manier om als man onvruchtbaar te worden, maar het lijkt erop dat er een nieuwe methode voorhanden is.

En dat betreft: een injectie in je testikels.

1

Het heet RISUG (Reversible Inhibition of Sperm Under Guidance) en is oorspronkelijk in 1970 al bedacht in India, maar het kwam niet echt van de grond.

Nu lijkt er dus wel schot in de zaak, helaas. De behandeling betreft een synthetische gel genaamd Vasalgel die in je testikels wordt geprikt. Het schijnt zo’n 10 jaar te werken.

De gel werkt als een filter dat voorkomt dat het sperma doorschiet.

Dus rest nu de vraag: komt er dan wel iets uit op het moment van ejaculeren? En waar gaat die sperma dan heen? Hoopt dat zich op? Ontploft je zaakje?

Nee, wij vinden dit absoluut geen goed idee.

Al denken de bedenkers daar anders over:
‘There’s nothing for you as a person to screw up. When you have a method that doesn’t require you to do anything. Vasalgel, you get the injection into the vas deferens and walk out the door. After all that’s done, when it’s time for you to have sex, everything you’ve had to do is already done.’ aldus Aaron Hamlin, executive van de Male Contraceptive Initiative.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Prik in de testikels nieuwe mannelijke anticonceptiemiddel
Sluiten