Pranks 25 jan 2018 Redacteur

Professor beweert dat fast food helemaal niet zo slecht voor je is…

Fastfood en koolzuurhoudende dranken worden al lange tijd beschouwd als de ergste overtreders achter de stijgende obesitas, maar een nieuwe studie suggereert dat dit misschien niet het geval is.

Onderzoekers van de Cornell University ontdekten dat, voor de meerderheid van de mensen, het eten van meer porties junkfood geen verschil maakte voor hun tailles.

De studie, geleid door professoren David Just en Brian Wansink en gepubliceerd in het tijdschrift Obesity Science & Practice, analyseerde Amerikaanse gegevens tussen 2007 en 2008 en beschreef wat 5.000 mensen op twee willekeurig geselecteerde dagen hadden gedronken en gegeten.

Voor 95 procent van de bevolking, die niet extreem over- of ondergewicht is, ontdekte de studie dat koolzuurhoudende dranken, snoep en fastfood geen invloed hadden op de Body Mass Index.

Mensen van een gezond gewicht en zwaarlijvige personen bleken zelfs bijna identieke hoeveelheden rommel te eten.

Wetenschappers waarschuwen dat fast food en koolzuurhoudende dranken ‘belasterd’ zijn geworden en suggereerden dat mensen meer zouden moeten focussen op het totale aantal calorieën dat ze consumeren.

“Alleen al omdat die dingen je ertoe kunnen brengen om dik te worden, wil nog niet zeggen dat dat ons vet maakt,” zei professor Just.

“Door ons te richten op alleen deze belasterde voedingsmiddelen, creëren we beleid dat niet alleen zeer ineffectief is, maar dat het zelfvernietigend kan zijn omdat het de echte onderliggende oorzaken van obesitas afleidt.”

Toenemende activiteitsniveaus en de consumptie van gezond voedsel, zoals fruit en groenten, hebben meer kans om een ​​impact te hebben op iemands gewicht, beweert professor Just.

Wie moeten we nu nog geloven?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Professor beweert dat fast food helemaal niet zo slecht voor je is…
Sluiten