Images 20 mei 2016 Mark

Roken in buitenlucht in bepaalde provincies nu ook verboden!

Het wordt voor rokers steeds moeilijker om een plekje te vinden waar nog gerookt mag worden. In de Provincies Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Gelderland is roken nu ook buiten verboden. Dat meldt De Telegraaf.

roken

De Provincies hebben roken in de buitenlucht verboden. De Stichting Rokersbestrijding Nederland begrijpt die beslissing. Dit is een logische stap, vindt woordvoerder Pokke Stemel van de Stichting Rokersbestrijding Nederland. Eerder werd roken in de horeca en op werkplekken verboden. Iedereen is daar blij mee. Het is niet meer dan logisch dat het rookverbod dan wordt uitgebreid, aldus Stemel.

Het rookverbod in de provincies geldt vooral voor natuurgebieden. Daar broeden momenteel vogels en die hebben last van sigarettenrook. De grutto en de wulp hebben erg gevoelige longetjes. Daar moeten we rekening mee houden, zegt Stamel.

Niet alleen op Terschelling, maar ook in de rest van Nederland wordt buiten roken binnenkort waarschijnlijk verboden. Daar moeten we wel naartoe, ja, vindt Stemel. De Rokersbestrijding stelde eerder voor om Flevoland aan te wijzen als nationale rookzone.

Bron: nieuwspaal.nl

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Roken in buitenlucht in bepaalde provincies nu ook verboden!
Sluiten