Pranks 17 jan 2018 Redacteur

Rokers blijken een stuk minder aantrekkelijk dan niet-rokers

Puur om het feit dat ze roken zullen rokers zullen er waarschijnlijk niks om geven dat de onderzoekers van de Universiteit van Bristol met wat imago-schadende feiten gooien. Hoewel roken al zo 2012 is, schijnt het namelijk dat paffers vandaag de dag ook nog eens het onderspit delven als het aankomt op aantrekkelijkheid. Er is namelijk onderzoek gedaan naar of iemand op basis van zijn gelaatstrekken beoordeeld kan worden of diegene een roker is, en of roken de aantrekkelijkheid beïnvloedt. En wat blijkt? Roken heeft mogelijk een negatieve invloed op iemands aantrekkelijkheid.

Het het onderzoek ging als volgt: 590 deelnemers werden gevraagd om afbeeldingen met daarop een set van twee identieke gezichten (eeneiige tweelingen en mannelijke en vrouwelijke prototypes) te beoordelen, hierbij moesten de deelnemers zeggen wie van de twee een roker was en wie niet.

Na het beoordelen op het wel of niet roken werd er dus bij een tweede test door 580 mensen gekeken naar welke van de twee gezichten het meest aantrekkelijk was. In 70% van de gevallen slaagden deelnemers erin om de roker aan te wijzen. Ook was het niet-rokende prototype volgens de mannelijke en vrouwelijke deelnemers het meest aantrekkelijk.

In het onderzoek werd gekozen voor identieke tweelingen omdat zij genetisch gezien, maar ook qua achtergrond en opvoeding, vaak gelijk aan elkaar zijn. Verschillen tussen een eeneiige tweeling kunnen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een andere levensstijl op latere leeftijd, aldus de onderzoekers. De prototypes werden gemaakt door met een computerprogramma een gezicht samen te stellen dat bestond uit de gemiddelden van de gezichten van de identieke tweelingen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Rokers blijken een stuk minder aantrekkelijk dan niet-rokers
Sluiten