Pranks 17 jan 2018 Redacteur

Romantische komedies zijn beter voor je dan actiefilms…

Zijn je partner en jij het zelden eens over de films die jullie willen kijken omdat jouw voorkeur uitgaat naar een goede rom-com terwijl hij liever naar actie kijkt? Stop de discussie, de rom-com-liefhebber wint.

Romantische films maken je namelijk een beter persoon. Voor het onderzoek, dat gepubliceerd is in The Journal of Media Psychology, werd gekeken naar de invloed van mediaconsumptie op de gevoelens van mensen. Negen weken lang moesten de deelnemers of alleen maar naar romantische films kijken of alleen maar naar actiefilms. Waar de ene groep naar 100% romantische films moest kijken, waren er ook groepen die naar bijvoorbeeld 60% of 80% romantische films moesten kijken. Hetzelfde gold voor de actiefilms. Wat bleek? Mensen die alleen maar naar romantische films keken, waren na het experiment zorgzamer, eerlijker en straalden meer gezag uit. Hoe romantischer de film, hoe groter het effect. Actiefilms daarentegen, hadden het tegenovergestelde effect.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Romantische komedies zijn beter voor je dan actiefilms…
Sluiten