Nieuws 12 sep 2018 HFMN 4

Scheten inhouden zorgt ervoor dat ze uit je mond komen

Een boer is een scheet die de weg naar je reet niet meer weet. En die gezegde lijkt niet zomaar ergens vandaan getoverd te zijn. Wanneer je scheten binnen probeert te houden, komen ze er via de mond er gewoon uit.

Scheten komen uit de mond na inhouden

Iedereen laat scheten. Zelfs mooie meisjes die zeggen dat ze nooit scheten laten, doen het gewoon. Het is namelijk hartstikke normaal en ook nog eens gezond. Misschien niet het meest beleefde wat je kan doen, maar wel gezond! Sterker nog: je kan de opgeslagen lucht beter laten gaan, dan binnen houden. Wanneer je dat doet blijven de gassen namelijk in je lichaam hangen en zoeken ze een andere uitweg. En dat is, jawel, de mond!

Clare Collins, professor aan de Universiteit van New South Wales uit Australië, laat het volgende tegenover The Conversation weten.

‘De volgende keer dat je een grote hoeveelheid aan gassen zijn ding voelt doen, zoek dan een plek om ze los te laten. Het beste voor je gezondheid is om het zooitje te laten gaan.’

Opgebouwde gassen kunnen er namelijk voor zorgen dat het terecht gaat komen in je luchtwegen. En dat zorgt ervoor dat ze uit je mond komen. Terwijl jij denkt dat het een boer is, zijn het dus gewoon je gore ruften die hun weg naar buiten vechten. De volgende keer dat je dus een scheet moet laten, laat hem dan lekker gaan. Je sociale gezondheid gesteldheid is een stuk minder belangrijk dan je gezonde. Of je gaat scheten boeren, dus wat heb je nu liever?

via GIPHY

Stond je hier gek van te kijken? Dan zijn we benieuwd wat je van dit onderzoek gaat vinden!

Reacties 0
Reageer op artikel:
Scheten inhouden zorgt ervoor dat ze uit je mond komen
Sluiten