Schip wat verloren ging in de Bermudadriehoek na 90 jaar weer terecht!

Redacteur 10 aug 2017 Pranks

De Bermudadriehoek heeft een reputatie dat schepen op mysterieuze wijze verdwijnen in de ether, maar van tijd tot tijd gebeurt er iets in de raadselachtige oceaan wat net zo bizar is als de verdwijningen.

Het meest interessante geval van een dergelijke gebeurtenis vond plaats in de buurt van de Cubaanse kust. Op 16 mei 2016, bemerkten Cubaanse autoriteiten een schip in de buurt van de kust in het westen van Havana. Het schip lag in de buurt van een militaire zone, en ze probeerde te communiceren met het schip, maar er was alleen maar stilte. Uiteindelijk besloten ze om het schip te onderscheppen.

Toen autoriteiten op het schip kwamen, konden ze zien dat het verlaten was, en vrij oud. Hulpverleners schatte het roestige schip minstens 100 jaar oud, en het werd al snel geïdentificeerd als het schip wat verloren was gegaan in de Bermudadriehoek, de SS Cotopaxi. Het schip wat oorspronkelijk een Turks vrachtschip is, verdween in december 1925. Het logboek van de kapitein werd gevonden aan boord. Het is nog onbekend waar het schip 90 jaar was.

De Cotopaxi vertrok van Charleston, South Carolina op 29 november in 1925, met bestemming Havana, Cuba. Er waren 32 mensen aan boord van het vrachtschip aangevoerd door WJ Meyer. Het schip had ongeveer 2400 ton kolen aan boorde, men kon het schip 2 dagen volgen, voordat het stil viel. 90 Jaar later bereikte het schip haar bestemming, maar dan zonder de bemanning, de kolen, en zonder verklaring wat er gebeurd is.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Schip wat verloren ging in de Bermudadriehoek na 90 jaar weer terecht!
Sluiten