Lifehacks 29 aug 2018 HFMN

Back to School: de 15 beste Life Hacks voor het nieuwe schooljaar

De ellende die men school noemt staat weer op het punt te beginnen. En dat neemt ook een hoop problemen met zich mee. Tijd om ze te fixen! Back to school was nog nooit zo makkelijk.

Back to school met deze life hacks

De weken van vrijheid, plezier en lol liggen weer achter ons. De scholen smijten hun deuren weer open en de dagen van leren zijn aangebroken. Dat betekent maar een ding: back to school! Maar om je van zoveel mogelijk problemen weg te houden, hebben we een zooi Life Hacks op een rijtje gezet. Op deze manier hou je het zen-gehalte lekker hoog in de eerste maanden van school. Handig gek!

via GIPHY

Markeerstift verwijderen

Verkeerd zitten klooien met je markeerstift? Don’t worry! Pak wat citroensap, een wattenstaafje en laat de magie haar werk doen. Doop het wattenstaafje in het sap en begin vervolgens de tekst weg te gummen. Werkt als een tiet!

via GIPHY

Warme lunch mee!

Zin in een warme lunch, maar heeft de school amper wat lekkers voor je? Neem dan lekker een thermoskan mee naar school. Superhandig voor, bijvoorbeeld, hot dogs! Warm de worsten in de ochtend op, stop ze in de thermoskan en leg hem tussen dat lekkere broodje wat je hebt meegenomen. OPGELOST!

via GIPHY

Balpen leeg? Warm hem op!

Balpen weggooien omdat hij stopt met schrijven? Bullshit! Waarschijnlijk is je pen gewoon even van slag van al dat strafwerk wat je hebt zitten maken. Hou hem gewoon even kort onder de handdroger of, wanneer je thuis bent, voor een föhn. In 9 van de 10 gevallen begint het pennetje gewoon weer inkt te leveren.

via GIPHY

Wiskunde met je smartphone!

Moe van je wiskunde huiswerk? Dan is er, godzijdank, een hele handige app voor je. Photomath is simpelweg een scanner die het werk al voor je doet. Het activeert je camera, waarmee het de wiskunde opgaven kan uitlezen. Vervolgens verschijnt het antwoord in beeld. Het is niet de beste manier om te leren, maar wel om zo snel mogelijk Prankster te kunnen lezen. Doen dus!

Bad Hair Day? Handdoek time!

Ben jij iemand die liever in de avond doucht? Dan heb je nog wel eens het probleem dat je haar bijzonder kut zit in de ochtend. Je kan er liters gel in smeren, maar heel veel goeds zal het niet doen. Des te fijner dus dat je gewoon een handig vochtig kan maken en deze even door je haar kan wrijven. Zit het weer net alsof je uit de douche komt en is alles opeens weer mogelijk. Denk aan ons tijdens je eerste date!

via GIPHY

Gummen met je lunch?

Gum vergeten en alleen maar aasgieren in de klas waar je niks van kan lenen? Dan kan je blij zijn dat je brood meegenomen hebt naar school, want dat kan uitstekend werken als een gummetje. Breek een stukje van het brood af, maak er een balletje van en begin je tekst uit te vegen als een jakhals. Voila!

Beste leermoment

Aantekeningen uit je hoofd leren is nooit leuk geweest. Maar als je het dan doet, doe het dan zo goed mogelijk. Wanneer je de aantekeningen hebt opgeschreven is het slim om binnen 24 uur te leren. Het schijnt dat je het zooitje dan 60% beter opslaat.

via GIPHY

Ontwijk Google

Voor school iets opzoeken op internet? Probeer de standaard versie van Google dan te vermijden! Gooi je zoekopdracht tegenwoordig gewoon in Scholar Google. Daar worden de resultaten veel relevanter aangeleverd voor studenten.

Back to School

Kauwgom voor een tien?

Heb je kauwgom zitten kauwen tijdens het leren voor je toets? Dan is het slim om exact dezelfde smaak kauwgom te kauwen tijdens de toets zelf. Het zou je zomaar kunnen helpen om sommige dingen weer te herinneren. Echt waar!

via GIPHY

NIET VERGETEN!

Is er iets wat je echt niet mag vergeten de volgende dag? Stuur jezelf dan een berichtje op je smartphone vlak voor je gaat slapen. Wanneer je de volgende ochtend je ogen opent, zie je als eerste wat je niet mag vergeten. Als je het dan alsnog vergeet, dan ben je gewoon een ezel.

via GIPHY

Deze tips handig? Check dan ook zeker weten deze life hacks!

Reageer op artikel:
Back to School: de 15 beste Life Hacks voor het nieuwe schooljaar
Sluiten