‘Selfies’ doden meer mensen dan aanvallen van haaien doen

Mark 23 sep 2015 Images

Jaws was best eng. Ja, witte haaien zijn eng. Nee, niemand zwemt graag in open zee rondom Zuid-Afrika of Australië. Maar toch zijn haaien minder gevaarlijk dan je denkt. Die telefoon in je zak of voor je neus op dit moment, is dreigender!

Het probleem zit ‘m namelijk in het concentratievermogen dat mensen stoppen in het maken van een selfie; ze verliezen controle over en aandacht op de omgeving. Dit jaar zijn er al 12 mensen dood gegaan door het maken van een selfie, tegenover 8 mensen die een haai-gerelateerd incident niet hebben overleefd.

haai

Vier van dit dodenaantal komt door ‘vallen’, met als meest recente een 66-jarige Japanse man die van de trap bij de Taj Mahal viel toen hij een selfie wilde maken. Hij raakte bewusteloos en overleed in het ziekenhuis.

Ook was er laatst iemand die zichzelf doodde door een selfie te maken met een pistool in zijn hand… Dat vraagt natuurlijk om problemen maar toch. Het is niet voor niks dat evenementen en festivals inmiddels selfie sticks en dergelijke hebben verbannen. Het levert gevaar op. Denk hier in het vervolg aan!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
‘Selfies’ doden meer mensen dan aanvallen van haaien doen
Sluiten