Pranks 21 jun 2017 Redacteur

Serveerster krabbelt iets op papier, 2 uur later leest ze dit op Facebook…

Tim Young en Paul Hullings uit het Amerikaanse Jersey zijn twee brandweermannen met hart en ziel. 12 uur lang hebben ze onophoudelijk een brand bestreden. Volledig uitgeput belanden ze om halfzes ’s ochtends in een ontbijtrestaurant en bestellen ze de grootst mogelijke kop koffie die ze hebben.

Serveerster Liz Woodward hoort de twee mannen over hun ervaringen praten. Als Tim en Paul willen betalen, wacht hen een grote verrassing want in plaats van de rekening geeft ze de brandweermannen dit briefje:

Jullie ontbijt is vandaag van mij – bedankt voor alles wat jullie doen. Omdat jullie helpen daar waar anderen weglopen. Wat de opdracht ook is, jullie zijn altijd dapper, moedig en sterk … Bedankt dat jullie vandaag zo onbevreesd waren! Gepassioneerd en moedig – jullie zijn een groot voorbeeld. Gun jezelf even een pauze.

Toen Tim en Paul dit bericht lazen, sprongen de tranen in hun ogen. Geëmotioneerd nemen ze afscheid van de vrouw. Op Facebook vertelt Tim over zijn ontmoeting: “Wat een onbaatzuchtig en mooi gebaar. Al mijn vrienden zouden daar moeten gaan eten om de zaak te steunen. En als Liz je serveerster is, laat dan een extra dikke fooi achter!”

Maar hier houdt het verhaal nog niet op! Algauw vernemen de brandweerlieden dat de vader van Liz al 5 jaar verlamd is aan de vier ledematen. Via een donatiepagina zamelt Liz in om voor haar vader een aangepaste wagen te kunnen kopen om hem met zijn rolstoel overal mee naartoe te kunnen nemen. Op Facebook zet Tim mensen aan om te doneren: “Het lijkt erop dat de jongedame die onze rekening betaalde zelf hulp nodig heeft.”

En dan gebeurt het ongelofelijke: binnen enkele dagen wordt er 70.000 dollar ingezameld – veel meer dan de vereiste 17.000 dollar voor een aangepaste wagen. Liz en haar familie kunnen de brandweerlieden niet meer dankbaar zijn en sluiten hen voor altijd in hun hart. “Het enige wat ik deed was hun rekening betalen en ik had eigenlijk niet meer dan een glimlach verwacht” zei de serveerster. “Het laat zien dat gewoon beleefd zijn en een klein gebaar wel degelijk een wereld van verschil kunnen maken.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Serveerster krabbelt iets op papier, 2 uur later leest ze dit op Facebook…
Sluiten