Simon & Garfunkel verbazen publiek opnieuw met ‘The Sound of Silence’ uit 1965

Redacteur 1 mrt 2017 Pranks

Er zijn maar weinig mensen die het prachtige “The Sound of Silence” van Simon & Garfunkel niet kennen. Het wordt vaak in films, in reclames, op de radio, of op televisie gespeeld… het is zeker een nummer dat voor veel mensen deel uitmaakt van de ‘soundtrack’ van hun leven.

Paul Simon en Art Garfunkel ontmoetten elkaar toen ze pas 11 jaar oud waren, in het beruchte Queens, in New York. Samen begonnen ze te spelen, en hoewel hun vroege dagen gevuld waren met ups en downs, werden ze enorm succesvol.

Het lied dat hun carrière gemaakt heeft is natuurlijk “The Sound of Silence,” waarmee ze in 1964 hun eerste platencontract tekenden. In 1965 kwam dit nummer bovenaan de hitlijsten te staan, en de rest van het verhaal kennen we allemaal.

Beroemde artiesten als Leonard Cohen, Bob Dylan en vele anderen hebben dit prachtige nummer gespeeld, vanwege de mooie melodie en de fantastische tekst. Maar alleen Simon & Garfunkel kunnen er echt elke keer een unieke en magische ervaring van maken.

En daarom kwamen Simon & Garfunkel na bijna een halve eeuw weer samen op het podium te staan, om een prachtige versie van dit nummer te zingen. In dit filmpje kun je de magie zelf ervaren!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Simon & Garfunkel verbazen publiek opnieuw met ‘The Sound of Silence’ uit 1965
Sluiten