Pranks 9 jun 2017 Redacteur

Slapen met je huisdier zorgt voor een geweldige nachtrust!

Een huisdier is natuurlijk geweldig om te knuffelen, maar wist je dat een huisdier aan het voeteneind van je bed ontzettend goed is voor je nachtrust?

De Mayo Sleep Clinic onderzocht het effect van samen slapen met je huisdier. Aan het onderzoek deden 150 mensen mee, van wie 49 procent een huisdier bezat. Denk aan honden, katten en andere pluizige vrienden. Een groot aantal mensen liet hun huisdieren in dezelfde kamer of op het bed slapen. Hoewel 20 procent klaagde over geluidsoverlast (snurkende honden), waren er toch meer mensen die zeiden dat samen slapen voor een goede nachtrust zorgde.

Sommige mensen vonden het fijn dat het bed warm werd, op anderen werkte de aanwezigheid van een huisdier heel kalmerend. Volgens dr. Lois Krahn zien veel mensen huisdieren als familie en willen ze ze daarom bij zoveel mogelijk dingen betrekken. Dat verklaart waarom huisdieren steeds vaker worden getolereerd aan de keukentafel of in de slaapkamer. “Sommige mensen voelen zich veiliger of meer ontspannen als hun huisdier bij ze slaapt”, aldus Lois.

Lang verhaal kort: nodig je huisdieren voortaan uit in de slaapkamer!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Slapen met je huisdier zorgt voor een geweldige nachtrust!
Sluiten