Slecht nieuws! Over 30 jaar kan zomaar de totale chocoladeproductie verdwenen zijn…

Redacteur 2 jan 2018 Pranks

Of je nu meer in het donker, melk, wit of zelfs in die nieuwe robijn bent die vrijwel niemand hoeft te proberen, het valt niet te ontkennen dat chocolade een geschenk is dat door de goden is verstuurd om ons allemaal comfortabel te houden terwijl je leeft op een nieuwe Netflix-serie.

Maar de heerlijke zoete dagen zouden geteld kunnen worden als de wereld blijft worstelen met het veranderende klimaat. Twee derde van de cacao in de wereld komt uit West-Afrika, met Ivoorkust als de grootste producent van de plant ter wereld.

Het gedijt goed bij hoge luchtvochtigheid en tonnen regen, maar dat zou in de komende decennia snel een tekort kunnen hebben in de regio.

Ambtenaren uit Ivoorkust (Ivoorkust) en Ghana proberen uit te werken hoe ze hun geliefde natuurlijke product kunnen redden, omdat ze ook worden geconfronteerd met het vooruitzicht dat ze hun ecosystemen verliezen aan de klimaatverandering.

Doug Hawkins van het onderzoeksbureau Hardman Agribusiness vertelde de Daily Mail: “In tegenstelling tot andere boomgewassen die hebben geprofiteerd van de ontwikkeling van moderne, hoogproductieve cultivars en technieken voor gewasbeheer om hun genetisch potentieel te realiseren, wordt meer dan 90 procent van het wereldwijde cacaoproduct geproduceerd door kleine boeren op zelfvoorzieningsbedrijven met niet-verbeterd plantmateriaal.

“Alle indicatoren zijn dat we de komende jaren naar een chocola-tekort van 100.000 ton per jaar zouden kunnen kijken.”

Als de gemiddelde temperatuur stijgt tot het verwachte niveau, dan zal er niet genoeg regen zijn om het vochtverlies op warme dagen goed te maken. Het betekent ook dat de gebieden die cacaoplantages kunnen ondersteunen, honderden meters de bergen in moeten om normale temperatuuromstandigheden te bereiken.

Een ongelooflijk deprimerend rapport van de Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration vond dat bijna 90 procent van de meer dan 290 locaties de cacaoplantage tegen 2050 niet kunnen ondersteunen.

Paniek!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Slecht nieuws! Over 30 jaar kan zomaar de totale chocoladeproductie verdwenen zijn…
Sluiten