Nieuws 20 jul 2018 Jokertje

7 redenen om meer sperma te slikken

Slikken of spugen? Het houdt ons vrijwel bij elke vrijpartij bezig. Lang niet alle vrouwen (of mannen, vooruit) vinden het doorslikken van zaad lekker. Onderzoek wijst uit dat het in ieder geval wél gezond is. Sperma heeft volgens de wetenschap veel positieve invloed op de gezondheid.

Gezonde sperma

Zaad van een man bestaat voor 90% uit water en 10% uit eiwitten, fructose en koolhydraten. Ook bevat sperma belangrijke mineralen als zink, calcium, kalium en magnesium. Sperma blijkt dus verdomde veel voedingsstoffen te bevatten. Onderzoekers vergelijken het zelfs met grapefruits, tarwekiemen en sojabonen. Healthy snack!

Vrolijk van sperma

De stoffen die in zaad zitten hebben volgens onderzoek een anti-depressief effect. Vrouwen die regelmatig slikken zouden opgewekter zijn! Blijkbaar zitten er sfeerverhogende chemicaliën in zaad die je humeur verbeteren. Ook bevordert het de slaap. Heb je dus slaapproblemen, last van insomnia of ben je humeurig? Je weet wat je te doen staat!

Sperma slikken

Het slikken van mannelijk zaad houdt je langer jong en kan preventief werken tegen ouderdomsziektes zoals Alzheimer. Dank aan de heren Frank Madeo en Tobias Eisenberg van de Oostenrijkse Karl-Franzens Universiteit. Zij zijn erachter gekomen dat spermidine, een stofje in de zaadcellen, celvernieuwing stimuleert. En dus langer gezond houdt.

Zwanger

Vrouwen die regelmatig doorslikken zouden ook minder risico lopen op zwangerschapsziektes. De eiwitten die ze binnenkrijgen via het zaad van de man zouden embryo’s beschermen en toleranter maken tegen ziektes. Nog meer goed nieuws voor vrouwen die bezig zijn met zwangerschap: zaad slikken helpt tegen ochtendmisselijkheid!

Pijpen is dus hartstikke gezond. “Oral sex is good for women’s health and helps fight depression”, was de kop van The Daily Mail’s, terwijl The Sun meldde dat “Semen is good for you”. Wist je ook dat pijpen net zo goed voor je lichaam is als een flinke sessie fitness?

Reageer op artikel:
7 redenen om meer sperma te slikken
Sluiten