Spoiler: zo wordt Paul Walker in Fast & Furious 7 geëerd

Mark 5 apr 2015 Pranks

Nogmaals: spoiler-alert. Dit bericht is dus ook voor de mensen die niet van plan zijn Fast & Furious 7 te kijken of dit al hebben gedaan en gewoon wat achtergrondinformatie willen hebben.

Voor regisseur James Wan was het duidelijk dat hij de gedachte aan Paul Walker (die overleed in een auto-ongeluk, terwijl de film nog niet helemaal was geschoten) op een mooie manier in leven moest houden. ‘Het idee was om zijn karakter op de meest elegante wijze uit de film-franchise te laten wegglijden. Daar hebben we veel energie en zorg in gestopt.’

Dat ging ongeveer op de volgende wijze:
Stap 1: gedurende de film werd benadrukt dat Brian’s familie en zijn ware liefde Mia eigenlijk niet meer pasten in het wereldje van bizarre stunts en constant gevaar. Daarom wordt aan het begin van de film duidelijk dat Brian en Mia een tweede kind op komst hebben.

Stap 2: de andere karakters in de film moesten op een bepaalde manier afscheid nemen van Brian. Paul Walker’s broers Cody en Caleb, evenals zijn stuntman John Brotherton, werden hiervoor gebruikt. Door middel van digitale animatie werd zo het gezicht van Paul op hun gezichten geprojecteerd. Ook enkele dialogen werden opnieuw opgenomen. Uiteindelijk stonden alle hoofdpersonen aan het strand, al toekijkend naar Brian, Mia en hun eerste kind die aan het spelen zijn in de zee.

Stap 3: tot slot moest aan het einde van de film een waardig moment van afscheid zijn voor Paul Walker en zijn karakter Brian. Hiervoor waren twee ideeen. Allereerst werd een compilatie gemaakt van Paul’s mooiste momenten uit alle films. ‘Het uitkiezen van deze momenten en het monteren hiervan, plus het kiezen van de muziek was een belangrijkste taak’, reflecteert Wan terug op dat moment.
Het tweede idee was nog wat emotioneler en heette ‘One last ride’. Hier rijden Brian en Dom naar een kruising en gaan ze beiden een andere kant op. ‘I loved that idea’, vertelt Wan. ‘Ik wilde perse dat de camera op Brian gericht bleef, terwijl hij de zonsondergang tegemoet reed. En dan niet uitfaden in het zwart, maar juist in het wit. Elke keer als ik het terugzie, krijg ik het weer zwaar.’

Het bovenstaande filmpje is een herdenkingsfilmpje van Universal Studios aan Paul Walker.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Spoiler: zo wordt Paul Walker in Fast & Furious 7 geëerd
Sluiten