Nieuws 6 sep 2018 HFMN

Stelletje trouwt in Vikingenstijl inclusief bloedoffer

Je hebt bruiloften en je hebt bruiloften. En deze bruiloft, geheel in Vikingenstijl, slaat zonder twijfel alles.

Stelletje trouwt in Vikingenstijl

Trouwen kan op vele manieren en in vele maten, maar dit koppel uit Noorwegen weet het wel heel bijzonder te maken. De twee wilde zonder twijfel een traditionele bruiloft en die hebben ze gekregen ook. Het koppel trouwde namelijk volledig in Vikingenstijl en daar kwam ook een bloedoffer bij kijken.

Elisabeth en Rune Dalesth gooide hun Christelijke roots overboord om te trouwen zoals men dat 1000 jaar geleden ook deed. De auto werd ingeruild voor een boot en de trouwjurk moest plek maken voor een Viking outfit. Maar hier bleef het niet bij, want ook een bloedoffer was van de partij. Een beker met varkensbloed werd over kleine figuurtjes gegoten, die symbool staan voor de goden. Vervolgens kwam dit ook terecht op de hoofden van het kersverse echtpaar.

Elisabeth en Rune tevreden

Het koppel was ontzettend blij met de keuze voor deze bijzondere bruiloft. Volgens Elisabeth was het fantastisch om te dansen op de muziek waar de mensen 1000 jaar geleden ook op danste. Samen met 130 gasten, die overigens ook verkleed waren, was het feest wat hun betreft perfect.

Het koppel heeft het overigens niet alleen gedaan voor de lolligheid. Ze zijn, samen met 6000 andere Noren, onderdeel van de Viking Revivalists. Het leven als een Viking spreekt ze dusdanig aan, dat hun eigen leven daar volledig op gebaseerd is. Dat houdt dus ook hun manier van trouwen in. En stiekem vinden wij dat heel erg vet!

Viking, bruiloft, vikingenstijl

Enthousiast geworden van deze bruiloft? Dan ga je dit verhaal ook met open mond bekijken.

Reageer op artikel:
Stelletje trouwt in Vikingenstijl inclusief bloedoffer
Sluiten