Images 24 dec 2016 Mark

Straatjongen gaat naar auto, maar als hij naar binnen kijkt barst hij in huilen uit…

Dit bijzonder ontroerende verhaal speelt zich af in Nairobi in Kenia. Little John Thuo is één van de vele straatkinderen die probeert te overleven door te bedelen. Deze kinderen zijn meestal weeskinderen, die vaak worden verward met zakkenrollers en schaamteloze bedelaars. De jongen genaamd John bewees echter dat hij uit wanhoop handelde en een hart van goud had.

Op een dag bedelde John bij de auto van Gladys Kamande. Deze 32-jarige vrouw had ernstige longproblemen en leefde met een zuurstoftank en een aantal behoorlijk indrukwekkende apparaten die het mogelijk maakten om te leven. Tot overmaat van ramp was ze tijdens één van haar operaties ook nog blind geworden.

Toen Johannes alle apparaten van Gladys zag, vroeg hij waar ze voor waren. Luisterend naar haar verhaal, begonnen de tranen over zijn wangen te stromen. Als straatkind, was John’s leven niet gemakkelijk, maar hij besefte dat Gladys het nog moeilijker had.

John zei tegen Gladys dat hij hoopte dat zij genoeg geld had voor haar behandelingen. Toen gaf hij haar al het geld dat hij had. Getuigen van deze scène, namen deze foto en deelden hem op de sociale media.

Het verhaal van John en Gladys ging viraal in Kenia en er werd een fondsenwervingactie aan gekoppeld. Er werd meer dan 3 miljoen shilling opgehaald, de helft van het geld dat nodig is voor haar behandeling in India.
Maar het leven van John en Gladys nam sindsdien een radicale wending. Gladys kon John niet vergeten en besloot er alles aan te doen om hem van de straat te krijgen. De twee hebben afgesproken dat John terug naar school gaat. Hij zei dat hij dit graag zou doen, als hij maar dicht in de buurt van Gladys, die hij als zijn nieuwe moeder beschouwt, kan zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Straatjongen gaat naar auto, maar als hij naar binnen kijkt barst hij in huilen uit…
Sluiten