Images 6 mei 2016 Mark

Student geeft 4 jaar lang ziek veel geld uit nadat bank haar per ongeluk miljonair maakte

Bizar verhaal wel. Deze chemische technologie student heeft de afgelopen vier jaar non-stop geshopt, ter waarde van zo’n 2 miljoen euro.

student

Toch, na honderden tasjes en andere luxe artikelen is de pret nu voorbij. Christine Jiaxin Lee is op Sydney Airport gearresteerd nadat ze haar land probeerde te ontvluchten met een noodpaspoort. Ze werd beschuldigd van het verkrijgen van financieel gewin door misleiding en alwetende toch geld uit te geven dat niet van haar was.

Haar vriendje, Vincent King, woonachtig in Sydney, zegt niets van de fout van de bank af te weten. Hij kocht wel haar borg af.

vriendje

Politierechter Lisa Stapleton betwijfelt echter of de 21-jarige echt verdacht kan worden van een misdaad. Of dat ze gewoon gebruik heeft gemaakt van de fout van de bank.

“It isn’t proceeds of crime. It’s money we all dream of,” zegt ze.

Ze vervolgde door te zeggen dat ze twijfelt of de politie kan bewijzen dat het uitgeven van het geld illegaal is.

Aanklager Marc Turner zegt dat Westpac en de politie al sinds 2012 proberen contact met haar op te nemen over het geld, maar ze negeerde alle belletjes en emails.

Pas in maart werd er een huiszoekingsbevel toegestaan en dat was het moment dat ze besloot het land te ontvluchten.

Christine zit aan een aantal eisen verbonden nu. Ze mag geen nieuw noodpaspoort aanvragen en moet zich twee keer per dag melden bij het politiebureau.

Aardig avontuur wel…

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Student geeft 4 jaar lang ziek veel geld uit nadat bank haar per ongeluk miljonair maakte
Sluiten