Images 28 mei 2016 Mark

Student uit Denemarken vecht tegen ISIS en zegt dat ze makkelijk te verslaan zijn

Dit Joanna Palani, ze is 23 jaar oud en een voormalig politicologie-student uit Denemarken. Onlangs heeft ze in de gevaarlijkste vuurlinies in Syrië gevochten tegen ISIS-terroristen, en volgens haar zijn ze gemakkelijk te verslaan.

#kurdishgirl #summer2016 #cph

Een foto die is geplaatst door Joanna Palani (@joannapalani2) op

Toen ze 22 was reisde ze van Kopenhagen naar Irak, waarna ze naar Rojova in Syrië doorreisde. Daar voegde ze zich bij Koerdische troepen om te vechten voor de mensenrechten ‘van iedereen’.

Ze leerde om te gaan met een pistool toen ze 9 jaar was en dus kon ze eenmaal aanwezig in Syrië vrouwen direct helpen het hun te leren.

Inmidels is ze terug uit Syrie en legt ze uit waarom ISIS-strijders makkelijk te doden zijn:

“ISIS fighters are very easy to kill. ISIS fighters are very good at sacrificing their own lives, but Assad’s soldiers are very well-trained and they are specialist killing machines.”

Joanna vocht eerst met de People’s Protection Unit maar na 6 maanden sloot ze zich aan bij de Pershmerga (krijgstroepen van Iraaks-Koerdistan). Ze beleefde een heel kritiek moment toen een Zweedse kompaan naast haar werd geraakt door een sniperschot en over haar heen doodbloedde. Hij was waarschijnlijk verraden door de rook van een sigaret die omhoog dwarrelde.

#kurdistan #gerilla #pkk #peshmerga #civilwar #civil #beauty #freedomfighter #ypj #apo #pride #summer2016 #feminism #humanrights #kurd #kurdish #fuckisis #fuckdaesh #fuckterrorism

Een foto die is geplaatst door Joanna Palani (@joannapalani2) op

Omdat ze zich ontpopte tot rolmodel voor veel vrouwen in Syrie begon ze berichten te krijgen van vrouwen in gevangenschap.

“Even though I am a fighter it is difficult for me to read about how a ten-year-old girl is going to die because she is bleeding from a rape.”

Inmiddels is ze dus terug. Het kostte de Deense politie drie dagen om haar te contacten en te informeren dat haar paspoort niet geldig was. Mocht ze daarom naar Syrië of Irak terugkeren dan riskeerde ze een celstraf van 6 tot 7 jaar. Ze heeft haar studie politiek en filosofie nu weer opgepakt.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Student uit Denemarken vecht tegen ISIS en zegt dat ze makkelijk te verslaan zijn
Sluiten