Pranks 11 feb 2018 Redacteur

Studie beweert dat vrouwen echt meer aangetrokken zijn tot gespierde mannen

Nou mannen, als je meer aanmoediging nodig hebt om naar de sportschool te gaan, hier is het.

Een nieuwe wetenschappelijke studie suggereert dat vrouwen absoluut de voorkeur geven aan sterkere mannen.

Het onderzoek, gepubliceerd deze week in Royal Society journal Proceedings B, had 160 vrouwen beoordelen anonieme beelden van mannelijke lichamen. De vrouwen kozen unaniem voor degenen die fysiek sterker leken, met grotere borstspieren en grotere armen.

“We waren niet verbaasd dat vrouwen fysiek sterke mannen aantrekkelijk vonden … wat ons wel verbaasde was hoe krachtig het effect was,” Aaron Sell, een universitair hoofddocent aan de Griffith University in Queensland, Australië, die de studie leidde, vertelde The Voogd.

“Onze gegevens konden zelfs geen enkele vrouw vinden die de voorkeur gaf aan zwakkere mannelijke lichamen.”

Voor de studie creëerden de onderzoekers een database met foto’s van shirtless of tanktop dragende mannen, met hun gezichten verborgen. Alle mannen waren universitaire studenten, maar 60 werden gerekruteerd uit de sportschool, terwijl 130 gewoon normale psychologiestudenten waren. Alle mannen kregen ook testen met gewichten om hun fysieke kracht te kwantificeren.

Vrouwen en mannen werden vervolgens gevraagd om te beoordelen hoe sterk zij dachten dat de mannen waren, op een schaal van 1 tot 7, gebaseerd op de afbeeldingen. Hun gissingen waren opvallend accuraat en kwamen goed overeen met de sterktetests. Bovendien correleerden de vrouwenbeoordelingen van de aantrekkelijkheid van de mannen rechtstreeks met hun fysieke kracht.

“Niemand zal verrast zijn door het idee dat sterke mannen aantrekkelijker zijn,” vertelde Aaron Lukaszewski, een evolutionair psycholoog aan de California State University in Fullerton en een auteur van de studie, aan The Washington Post. “Het is geen geheim dat vrouwen houden van sterke, gespierde jongens.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Studie beweert dat vrouwen echt meer aangetrokken zijn tot gespierde mannen
Sluiten