Studie laat zien dat mannen zieker worden dan vrouwen

Redacteur 23 jan 2018 Pranks

Vrouwen klagen vaak dat mannen overdreven reageren wanneer ze symptomen van verkoudheid hebben.
In plaats van gewoon wat verkoudheid te stoppen en het een dag te noemen, wordt er gezegd dat mannen hun symptomen overdrijven en zichzelf ervan overtuigen dat ze daadwerkelijk aan influenza lijden, of de zogenaamde ‘mannelijke griep’.

De wetenschap zou echter kunnen bewijzen dat er een reden is voor het vermeende gezeur van mannen, volgens een nieuw rapport van de Daily Mail.

Een onderzoek van de Stanford University School of Medicine toont aan dat het vrouwelijke hormoon oestrogeen het immuunsysteem van vrouwen kan versterken, terwijl testosteron – het mannelijke equivalent – het vermogen van het lichaam om virussen te bestrijden, schaadt.

Bovendien is het pre-optische gebied van de hersenen, dat koorts veroorzaakt tijdens ontstekingsziekten, groter bij mannen, schreven de onderzoekers in het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences.

Deze bevinding suggereert dat mannen daadwerkelijk verhoogde symptomen kunnen ervaren van een ziekte zoals verkoudheid.

Uit onderzoek van de Universiteit van Glasgow bleek ook dat mannen minder afgestemd zijn op hun biofeedback-signalen – wat betekent dat ze slecht interpreteren hoe hun lichaam aanvoelt, volgens de Daily Mail.

De wetenschappers theoretiseerden dat mannen en vrouwen verschillende drempels hebben voor het verdragen van symptomen, in plaats van het feitelijk verschillende symptomen te hebben. Dientengevolge, ervaren zij hun ziekten vaak als ernstiger.

Toch is het onwaarschijnlijk dat, terwijl er enig onderzoek is dat de mensgriep ondersteunt, het echt onwaarschijnlijk is dat het ooit formeel zal worden gediagnosticeerd – en nog steeds mogelijk is dat mannen gewoon overdreven reageren, concluderen de onderzoekers.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Studie laat zien dat mannen zieker worden dan vrouwen
Sluiten