Pranks 19 jan 2018 Redacteur

Studie vindt hoe vaak mannen eigenlijk moeten masturberen

Gasten, heb je je ooit afgevraagd of je niet genoeg masturbeert? Nee, natuurlijk niet. Maar misschien zou je dat moeten doen, want er is een optimaal aantal keren dat jongens het moeten mishandelen om zichzelf gezond te houden.

Welnu, volgens één studie hoe dan ook, die vond dat mannen minstens 21 keer per maand moeten ejaculeren om hun risico op prostaatkanker te verminderen.

Het onderzoek, van niet minder dan de medische faculteit van Harvard, wees uit dat mannen die 21 orgasmes per maand krijgen hun kansen op het ontwikkelen van prostaatkanker met 33 procent zouden kunnen verminderen.

De onderzoekers bestudeerden 31.925 gezonde mannen die een vragenlijst invulden over de frequentie van hun orgasmes helemaal in 1992. De mannen, die tussen de 20 en de 39 jaar oud waren en tussen de 40-49 jaar oud, werden vervolgens gevolgd tot 2010. Gedurende die tijd hadden 3839 van hen werden gediagnosticeerd met prostaatkanker.

Onderzoekers keken vervolgens naar de bevindingen en ontdekten dat degenen die zeiden dat ze 21 keer per maand ejaculeerden, minder waarschijnlijk waren dan de jongens die zeiden dat ze vier tot zeven keer per maand orgasmen.

Onderzoekers schreven: “We vonden dat mannen die hoger rapporteren in vergelijking met een lagere ejaculatie frequentie op volwassen leeftijd minder kans hadden om later te worden gediagnosticeerd met prostaatkanker.”

Ze speculeerden echter niet waarom het het risico op prostaatkanker vermindert.

Schrijven over de bevindingen op haar website, de NHS zegt: “Als je het wilt doen als een preventieve methode, dan zou het geen gezondheidsrisico’s opleveren.”

Voeg daaraan toe dat elke ‘lugubere’ verhalen die je misschien hebt gehoord – zoals dat het je haarpalmen geeft of je blind laat worden – onjuist zijn. Goed om te weten.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Studie vindt hoe vaak mannen eigenlijk moeten masturberen
Sluiten