Studie zegt dat je huis schoonmaken ‘net zo slecht voor je is als roken’

Redacteur 18 feb 2018 Pranks

Sommige mensen kunnen gewoon niet de moeite nemen om hun huis schoon te maken – het maakt niet uit hoe vaak hun ouders of partners smeken om de stofzuiger op te nemen, ze leven liever gelukkig in ellende.

Nou, wetenschappers beweren dat het schoonmaken van je huis net zo schadelijk kan zijn voor je longen als roken.

Onderzoekers van de Universiteit van Bergen, Noorwegen, ontdekten dat vrouwen die als schoonmaakmiddel werkten, of 20 jaar lang regelmatig met reinigingssprays hadden gewerkt, een afname in hun longfunctie hadden die gelijkwaardig was aan het feit dat ze in dezelfde periode 20 sigaretten per dag hadden gerookt.

De studie, gepubliceerd in het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, ontdekte ook dat het inhaleren van de chemicaliën in reinigingsproducten het risico op astma tot 43% verhoogde in die periode van twintig jaar.

Terwijl in vorige studies werd gekeken naar hoe schoonmaakchemicaliën de gezondheid van mensen op de korte termijn beïnvloeden, is dit een van de eersten om hun langetermijneffect te onderzoeken.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Studie zegt dat je huis schoonmaken ‘net zo slecht voor je is als roken’
Sluiten