Studies tonen aan dat onze telefoons onze relaties kapot maken

Redacteur 14 feb 2018 Pranks

We zijn allemaal verslaafd aan onze telefoons, een feit dat we net zo goed gewoon in de openbaarheid kunnen komen. Het is het enige dat we het huis niet zonder kunnen laten, ongeacht waar we naartoe gaan. Helaas zijn onze telefoons bezig met onze relaties, waardoor velen van ons ontevreden en ontevreden zijn met de manier waarop we omgaan met onze SO. Het is absoluut geen verrassend nieuws, maar het is iets dat we niet graag horen.

Vorig jaar verscheen een studie in het tijdschrift Psychology of Popular Media Culture. 143 vrouwen namen deel aan het onderzoek en 70 procent van hen zei dat hun telefoons een negatief effect hadden op hun relatie met hun partner.

Het was gebruikelijk dat vrouwen meldden dat hun SO tijdens een gesprek zou sms’en of naar notificaties kijken (ook “phubbing” genoemd), waardoor ze zich natuurlijk genegeerd en ongehoord voelden.

Hoe meer “technoference” een vrouw ervaart in haar relatie, hoe waarschijnlijker het is dat ze niet tevreden is met haar partner. Dit is geen rocket science, mensen.

Sherry Turkle, een professor aan M.I.T. en auteur van Reclaiming Conversation: The Power of Talk in een digitaal tijdperk, vertelde de New York Times dat mensen veranderingen willen aanbrengen met hun gebruik van technologie om hun relaties te redden.

“Mensen beginnen zich te realiseren dat er iets mis is”, zei Turkle.
Trouwens, het onophoudelijke gebruik van telefoons hindert niet alleen vrouwen. Een onderzoek onder 175 mannen en vrouwen aan de Universiteit van Baylor heeft uitgewezen dat bijna de helft van alle respondenten ervaringen deelt van genegeerd te worden door hun partner als gevolg van het gebruik van mobiele telefoons, en dit leidde vaak tot ontevreden relaties.

Als dit bekend klinkt, is het waarschijnlijk een goed idee om een ​​intentie te maken om uw telefoon iets minder te gebruiken rond uw partner.

Als je een gesprek hebt, kun je gewoon een gesprek voeren zonder naar Instagram te gaan. Experts raden ook aan om zones zonder telefoon in het huis te maken, zodat je samen wat quality time krijgt.

Welke sms-berichten of e-mails u ook op uw telefoon hebt, kan wachten. Je SO verdient je onverdeelde aandacht wanneer ze je over hun dag vertellen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Studies tonen aan dat onze telefoons onze relaties kapot maken
Sluiten