Images 7 aug 2016 Mark

Syrische vluchtelinge die zwom voor haar leven heeft zojuist haar eerste Olympische wedstrijd gewonnen

syrie1

De 18-jarige Mardini was gedwongen om voor haar leven te zwemmen wanneer de migrantenboot waarop ze verkeerde begon te zinken, terwijl deze haar een zo’n 20 andere vluchtelingen naar Europa probeerde te brengen.

Mardini en haar zus, die beiden konden zwemmen, sprongen er uit en begonnen de boot de duwen voor 3 en een half uur, tot ze het Griekse eiland Lesbos bereikten. “Het zou schandelijk zijn als de mensen op deze boot zouden zijn verdronken”, zei ze. “Er waren mensen bij die niet wisten hoe ze moesten zwemmen. Ik zou niet degene zijn die bleef zitten en zou klagen dat ze zou sterven. Als ik zou verdrinken, dan in ieder geval met trots – op mij en mijn zus.”

Na onderdak te hebben gevonden in Europa, werd Mardini een van de 10 atleten die geselecteerd zijn voor het eerste Olympische team bestaande uit enkel vluchtelingen. Mannen en vrouwen uit Syrië, Zuid-Soedan, Ethiopië en Congo kregen luid applaus toen ze de openingsceremonie op vrijdag aandeden.

syrie2

Op zaterdag won Mardini haar vrouwen-100 meter vlinderslag met een tijd van 1:09:21. Ondanks dat haar tijd niet goed genoeg was voor de halve finales, is Mardini’s overwinning er een die grote indruk achterliet op menig toeschouwer.

syrie5
syrie4

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Syrische vluchtelinge die zwom voor haar leven heeft zojuist haar eerste Olympische wedstrijd gewonnen
Sluiten