Te veel selfies nemen wordt bevestigd als een ‘echte psychische stoornis’

Redacteur 13 feb 2018 Pranks

Je zou misschien niet denken dat het nemen van te veel selfies een groot probleem is, maar volgens wetenschappers is ‘selfitis’ een echt iets en is het in feite een ‘ernstige psychische stoornis’.

Twee onderzoekers gevestigd in India, Janarthanan Balakrishnan en Mark D. Griffiths, voerden het onderzoek uit met hun proefpersonen, universitaire studenten uit heel India, meldt Playground Mag.

Ze haalden hun inspiratie uit een hoax-document uit 1995 dat voor het eerst sprak van een zogenaamde ‘internetverslaving’, een nepverhaal dat echte onderzoekers ertoe bracht het te bestuderen en te bewijzen dat internetverslaving echt was. Met dat in gedachten namen ze het nepverhaal over zelfontsteking en gingen ze ook het bestaan ​​ervan bewijzen.

De resultaten die Balakrisnan en Griffiths bedachten, toonden aan dat, in plaats van dat er een definitief idee was van een ‘zelfontstekingstherapeut’, er een geleidelijke schaal was die professionals in de geestelijke gezondheidszorg konden gebruiken om te bepalen of iemand tekenen van obsessief gedrag vertoonde.

Ze bedachten zes sleutelindicatoren die gedragsdeskundigen konden waarnemen:

• Verbetering van het milieu (het creëren van herinneringen aan een plaats)
• Sociale competitie (de wens naar ‘likes’ op sociale media)
• Aandacht zoeken op sociale media, vergelijkbaar met hierboven
• Stemming modificatie (selfies nemen om te ontspannen of uit een depressieve toestand komen)
• Zelfvertrouwen (aanvullingen op selfies verbeteren het zelfbeeld van de selfie-afnemer)
• Subjectieve conformiteit (angst om geen vrienden en groepen te accepteren als er geen selfie werd gemaakt)

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Te veel selfies nemen wordt bevestigd als een ‘echte psychische stoornis’
Sluiten