Pranks 9 apr 2018 Redacteur

Telefoons maken de aarde nog sneller kapot dan je denkt…

De kans is groot dat u dit artikel op uw smartphone leest – waarschijnlijk op het toilet – maar afgezien van het feit dat het ronduit onhygiënisch is, is hier niet het probleem.

Smartphones vernietigen blijkbaar niet alleen onze aandachtsspanne, de kunst van het gesprek en ons kortetermijngeheugen, maar ook de wereld!

Volgens wat nieuw onderzoek, zou je de volgende keer dat je een nieuwe smartphone koopt, moeten nadenken over het kopen van een nieuwe batterij, omdat smartphones blijkbaar een enorme ecologische voetafdruk hebben en de omgeving sneller vernietigen dan we hadden kunnen weten.

Dus hoewel we minder enorme CO2-zwakkende pc’s gebruiken, is de CO2-voetafdruk van IT dramatisch gestegen.

De onderzoekers van McMaster University in Canada ontdekten dat terwijl IT in 2007 goed was voor ongeveer 1% van de ecologische voetafdruk van de wereld, het al verdrievoudigd is en tegen 2040 ongeveer 14% zal verbruiken – dat is een enorme hoeveelheid koolstof daar.

Een deel van het probleem is dat er zoveel smartphones zijn en dat we altijd nieuwe krijgen. De houdbaarheid van een smartphone is ongeveer 2 jaar (of wanneer Apple besluit dat het zou breken, heb ik gelijk?), Waardoor ze in principe wegwerpbaar zijn.

Voor elke smartphone die gemaakt moet worden, moeten er mineralen gedolven worden -als een voorbeeld, een verrassende hoeveelheid goud gaat naar het maken van een moderne telefoon.

Dit betekent dat als je aan een telefoon hangt, je persoonlijke ecologische voetafdruk wordt verkleind, simpelweg omdat het spul in een telefoon die je al hebt niet opnieuw hoeft te worden ontgonnen.

Ze worden ook groter. De grotere schermmodellen die tegenwoordig populair zijn, verzwelgen letterlijk koolstof.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Telefoons maken de aarde nog sneller kapot dan je denkt…
Sluiten