Images 19 nov 2016 Mark

Tienermeisje wordt eerste ingevroren Britse kind in de geschiedenis

cryo1

Een 14-jarig Brits meisje dat de strijd tegen kanker verloor, heeft kort voor haar overlijden een historische rechtszaak gewonnen om haar lichaam te laten invriezen, voor het geval ze in de toekomst genezen kan worden.

Het meisje overleed in oktober, maar de zaak is nu pas bekend geraakt en is vandaag voorpaginanieuws in de Britse media.

De tiener, van wie de naam niet bekend wordt gemaakt, leed aan een zeldzame kanker en was ongeneeslijk ziek. In de laatste maanden van haar leven verdiepte ze zich in ‘cryonisme’, een controversiële techniek waarbij een lichaam voor onbeperkte tijd wordt ingevroren in vloeibaar stikstof (kouder dan -130 graden Celsius) in de hoop – succes is niet bewezen – dat het in de toekomst weer tot leven kan worden gewekt en eventueel genezen. Kostprijs: circa 37.000 pond (43.000 euro).

De ouders van het meisje zijn gescheiden. De moeder ging akkoord met de wens van haar dochter, maar de vader niet, wat tot een zaak voor het Hooggerechtshof leidde.

Het lichaam is reeds overgebracht naar de Verenigde Staten, aldus de BBC.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Tienermeisje wordt eerste ingevroren Britse kind in de geschiedenis
Sluiten