Turkse man schopt vrouw in haar gezicht omdat haar rokje te kort is

Redacteur 20 apr 2017 Pranks

De politie arresteerde op 17 september een man omdat hij op een bus een vrouw in haar gezicht had geschopt. De 35-jarige, niet nader bij naam genoemde man zou geroepen hebben: “Zij die shortjes dragen moeten sterven.” De man bekende de 23-jarige Aysegul Terzi geschopt te hebben omwille van wat ze aanhad.

turk2

“De short die ze aanhad was ongepast. Daarom was ik kwaad en gedroeg ik me zo”, zei hij tegen de politie. Terzi, die als verpleegster werkt, hield verschillende blauwe plekken aan de aanval over. Ondanks het bewijs van de bewakingsbeelden en de bekentenis werd de man al op 18 september in vrijheid gesteld omdat de rechtbank vond dat de man geen misdrijf had gepleegd.

De beslissing van de rechtbank komt niet als een verrassing omdat Turkije een vreselijke reputatie heeft als het op de behandeling van vrouwen aankomt. De moorden op vrouwen in het lang zijn tussen 2002 en 2009 met 1.400 procent gestegen. In 2013 alleen al werden 28.000 vrouwen het slachtoffer van geweld, veelal door hun echtgenoot. De helft van de Turkse vrouwen zou fysiek of verbaal mishandeld worden.

De methoden verschillen van het afduwen van een balkon tot het regelrecht in brand steken van vrouwen. Volgens Al Jazeera werd een vrouw levend begraven gewoon omdat ze naar de verkeerde muziek luisterde.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Turkse man schopt vrouw in haar gezicht omdat haar rokje te kort is
Sluiten